Details

Model Mayhem #:
694779
Last Activity:
Jun 08, 2023
Experience:
Experienced
Compensation:
Depends on Assignment
Joined:
Apr 13, 2008

About Me

Over mijn fotografie

Ik zie zijn portretfotografie als ontmoetingen. Bij de opnamen een ontmoeting tussen de fotograaf en het model, bij het bekijken van de foto tussen het beeld en de beschouwer. Ieder van die ontmoetingen heeft zijn eigen waarde. Ik zoek in mijn opnamen de kracht en het karakter achter de mens en probeer dat in mijn foto’s te belichten, de sterke en mooie punten te accentueren. Bijzonder geboeid ben ik hierbij in de tegenstelling tussen mooi en echt, tussen aantrekkingskracht uitoefenen en afstand houden, tussen geposeerd en natuurlijk.
Mijn inspiratie vind ik in het klassieke portret van het begin van de vorige eeuw, vorm gegeven met de moderne techniek.

Mijn naaktstudies gaan tot nu toe voornamelijk over de lijnen, de vormen en structuren van het lichaam. Op locatie wordt dit vaak gecombineerd met vormen/structuren in bijvoorbeeld de natuur en vervallen gebouwen. Ik volg  hierbij sterk de regels van de klassieke naaktfotografie. Ik beperk mij tot het minimale, waardoor niets van het eigenlijke onderwerp kan afleiden. Ik zie het menselijk lichaam als een kunstwerk. Het gaat hierbij niet om de erotiek, maar om een kunstzinnig, esthetische weergave van de fijne structuur van de huid, de kracht van de spieren en de vormen van het lichaam.

De basis is hierbij veelal het zwart-wit beeld. Meestal fotografeer ik in de studio, waar ik zelf de optimale condities kan creëren. Maar ik werk ook op locatie, bijvoorbeeld een geschikt interieur, of een oud gebouw.

Verified Credits (1)

Worked with Frank Boots? Share your experience and become verified!
Add Credits

"Professional, but very nice to work with! He is always on the lookout for interesting and complementary shapes in the body. Delivers photos of a consistent quality in a signature style! I recommend working with Frank Boots!" Read less

... Read more

Credit Notes

Ik exposeer in Nederland en in het buitenland, in galerieën en fotosalons, zowel alleen als ook samen met anderen. Mijn foto’s verschenen in nationale en internationale tijdschriften,